/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Rijschoolvandenbroek.nl
Home » 2 to Drive

2 to Drive

Bij rijschool van den broek is het ook mogelijk om je opleiding te volgen voor 2 to Drive.

Ben je tussen de 16,5 en 18 jaar, dan kun je al starten met je rijopleiding.

 

2toDrive is een experiment van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om de verkeersveiligheid te vergroten. Met 2toDrive kunnen jongeren vanaf hun 17e verjaardag praktijkexamen voor hun rijbewijs afleggen. Als ze slagen, kunnen ze tot hun 18e onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Ervaringen in het buitenland laten zien dat 2toDrive werkt. Zo tonen proeven in Duitsland aan dat jongeren 20% minder ongevallen en 30% minder overtredingen veroorzaken als ze eerst onder begeleiding van een coach hebben gereden.

2toDrive steeds populairder

donderdag 17 juli 2014

De populariteit van 2toDrive stijgt nog steeds. In 2013 legden iedere maand gemiddeld zo’n 5.000 17-jarigen een autorijexamen af. Dit jaar steeg dat aantal naar gemiddeld 6.000 per maand. In totaal hebben nu 75.000 17-jarigen hun rijbewijs gehaald sinds de invoering van 2toDrive in november 2011.

17-jarigen slager vaker in één keer
Het gemiddelde slagingspercentage bij de 2toDrivedeelnemers ligt op 55,5%. Dat is wel 7,3 procentpunt hoger dan bij kandidaten van 18 jaar en ouder die het autorijexamen afleggen. De hogere score van de 2toDrivers is niet wetenschappelijk onderzocht. Mogelijk heeft deze prestatie te maken met de motivatie van de 17-jarigen. Zij nemen hun rijopleiding serieus, daarbij ondersteunend door hun ouders. Die treden in de meeste gevallen op als coach, tot hun kind na het bereiken van de 18-jarige leeftijd zelfstandig mag gaan rijden.

Over 2toDrive

http://www.2todrive.nl/jongeren/home/